Goede voornemens, iedereen heeft ze. Soms hebben we grote of ingewikkelde plannen zoals afvallen of stoppen met roken, terwijl het bij anderen over kleine veranderingen gaat. Alle goede voornemens kunnen u helpen om van 2023 een topjaar te maken. Maar dan moet het niet bij een voornemen blijven. Het is belangrijk dat u echt aan de slag gaat. 

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom een lijstje met tips om uw goede voornemens ook echt uit te voeren dit jaar. 

  1. Beperk het aantal goede voornemens

Het klinkt leuk om uw levensstijl in één keer om te gooien, gezond eten, paar keer per week sporten en iedere avond wandelen. Maar in de praktijk is dat lastig. U gaat waarschijnlijk uw weekplanning omgooien en dat gaat niet vanzelf. Wij mensen zijn namelijk gewoontedieren, dus het aanpassen van die gewoonten kan lastig zijn. Daarom is het slim om een of twee wijzigingen te kiezen die u als eerst gaat doorvoeren. Zo kunt u eraan wennen en nieuwe gewoonten aanleren. Daarna kunt u dan verder gaan met andere gewoonten. 

  1. Heb geduld

Als u eenmaal plannen hebt gemaakt, dan wilt u vaak ook meteen resultaat zien. Helaas is dat in de praktijk lastig. Als u bijvoorbeeld elke dag wil gaan wandelen, dan moet dat eerst onderdeel worden van uw dagelijkse routine. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Gaat u een dag niet? Geef dan niet meteen op. Morgen weer een dag. Een nieuwe gewoonte aanleren kost nu eenmaal tijd. 

  1. Deel uw voornemens met anderen

Wilt u graag wat kilo’s kwijt in 2023? Deel het met uw partner, vrienden en familie. Wanneer andere mensen ervan weten, kunnen ze er ook rekening mee houden. Zo is het makkelijker om een hapje of drankje af te slaan op een feestje. Bovendien is een beetje steun van vrienden of familie heel belangrijk om tot een goed resultaat te komen. 

En de allerbelangrijkste bonustip: is het niet gelukt om u aan uw goede voornemens te houden? Geen punt. 1 januari is niet de enige dag in het jaar waarop u kunt beginnen met nieuwe dingen. U kunt natuurlijk ook op iedere andere dag in het jaar starten met een verandering in uw levensstijl.