Het overkomt veel reizigers: wachtend op het vliegveld bij de bagageband blijkt uw koffer te zijn verdwenen. Of pas na een paar dagen arriveert uw bagage op de vakantiebestemming. En bij thuiskomst blijkt het display van uw tablet aan diggelen. Wie is er dan verantwoordelijk?

Slechter kan de vakantie niet beginnen of eindigen: gestolen of vertraagde bagage. En uit alles blijkt ook nog eens dat de koffer niet met zijden handschoenen op de transportband is gelegd. Wist u dat de luchtvaartmaatschappij in die gevallen een vergoeding moet betalen? Met hulp van de reisverzekering staat het bedrag doorgaans sneller op uw rekening.  

Koffer beschadigd

Raakt uw koffer tijdens het transport tussen luchthavens beschadigd? Verlaat dan nooit de bagagehal zonder een zogeheten Property Irregularity Rapport (PIR). Daarmee bewijst u dat uw koffer tijdens de vlucht beschadigd is, en niet op een later moment. Een PIR haalt u bij de balie in de bagagehal van de luchthaven waar u geland bent. Elk vliegveld heeft zo’n balie. Zonder PIR krijgt u van de reisverzekeraar geen vergoeding voor uw beschadigde koffer of de noodzakelijke spullen bij vertraagde reisbagage. Uw verzekeraar heeft het rapport op zijn beurt nodig om de schade te verhalen op de luchtvaartmaatschappij.

Reisverzekering

Jaarlijks blijkt weer dat veel mensen geen of vergeten zijn een reisverzekering af te sluiten. Toch is het in een handomdraai geregeld. U kunt kiezen uit een kortlopende of een doorlopende verzekering. De kortlopende variant is bedoeld voor een korte vakantie, bijvoorbeeld een voetbalreis naar Barcelona of een weekend flaneren op de Champs-Élysées.

Met een doorlopende verzekering bent u het hele jaar verzekerd tijdens korte of langere vakanties. Binnen Nederland zijn alleen reizen met een geboekte overnachting verzekerd. Deze verzekering is goedkoper dan meerdere kortlopende verzekeringen. En … u vergeet nooit meer om een reisverzekering af te sluiten. Met die wetenschap gaat u al een stuk relaxter op vakantie.

Dekking

Wat dekt uw reisverzekering en tot welk bedrag? Veel reizigers denken dat hun verloren, gestolen of beschadigde goederen volledig worden vergoed. Dat is niet zo. De meeste verzekeraars hebben in hun voorwaarden staan dat voor bepaalde goederen een maximaal bedrag geldt.

Dit bedrag ligt vaak een stuk lager dan de nieuwprijs van uw artikelen. Bovendien verschillen de maximale bedragen per verzekeraar. Deze bedragen staan in de verzekeringspolis. Kunt u de bedragen niet vinden, vraag het ons. We helpen u graag.

Naast uw bagage bent u met een reisverzekering ook verzekerd voor hulp voor personen. Als u of een andere verzekerde hulp nodig heeft door ziekte, letsel door een ongeval, overlijden van u, uw reisgenoot of directe familie of door een natuurramp.

Doe aangifte!

Hopelijk krijgt u er niet mee te maken, maar doe bij diefstal of verlies altijd aangifte bij de plaatselijke politie. Ook als u buiten Nederland op vakantie bent. Zonder aangifte neemt de verzekeraar uw aangifte niet eens in behandeling.

Een kort- of doorlopende reisverzekering? Maximaal verzekerde bedragen? Medische kosten in het buitenland? Neem contact met ons op en ga zonder zorgen op vakantie!