Veel gebruikers van Facebook kregen er onlangs mee te maken: een bericht van een vriend in de Messenger bleek een computerhack. Misschien trof het u ook en kregen al uw vrienden een ‘spookbericht’. Hoe beschermt u uw Facebookpagina?

De Facebook-hack was het gesprek van de dag. Bij veel mensen deed het bewuste bericht van een vriend al de wenkbrauwen fronsen. Totdat de ‘verzender’ van het bericht al zijn vrienden liet weten dat hij was ‘gehackt’. Gelukkig kunt u dit in de toekomst voorkomen, bijvoorbeeld door uw wachtwoord te beschermen. Hoe doet u dat?

Bescherm uw wachtwoord

Kies op de eerste plaats een uniek wachtwoord. Gebruik in uw wachtwoord ook niet uw naam of die van uw kinderen. Verander uw wachtwoord regelmatig. En heel belangrijk: Deel uw wachtwoord nooit met andere mensen!

Niet-herkende aanmeldingen

U kunt de beveiliging van uw account verbeteren door in te stellen dat u een melding krijgt wanneer iemand zich probeert aan te melden via een voor Facebook onbekend apparaat of webbrowser.

Twee stappen

Daarnaast kunt u ook de zogeheten tweestapsverificatie inschakelen. Als u hiervoor kiest moet u uw aanmeldpoging bevestigen als u toegang wilt krijgen op Facebook vanaf een computer of mobiel apparaat dat Facebook niet herkent. Facebook stuurt u hiervoor een speciale beveilingscode naar uw mobiele telefoon.

Hoe beveiligt u uw account?

Via een paar stappen kunt u uw Facebook-account beveiligen. Log eerst in op Facebook en klik in blauwe balk rechtsboven op het driehoekje. Ga naar Instellingen en klik in de linkerkolom op Beveiliging en aanmeldingen. Kies daarna op het scherm voor Extra Beveiliging instellen. Via de knop bewerken kunt u nu uw voorkeursinstellingen aanpassen.