Met uw geliefde een droomreis maken? Het nieuwste model van uw favoriete automerk aanschaffen? Of een nieuwe tuin? Veel mensen sluiten daarvoor een (dure) lening of krediet af. Dat drukt flink op uw maandelijkse lasten. Het kan goedkoper! Hoe?

Het is aanlokkelijk om dingen die het leven aangenaam maken te financieren. Soms is het echter ook nodig om een lening of krediet voor noodzakelijke zaken af te sluiten, bijvoorbeeld voor een nieuwe wasmachine, een auto of om een lekkend dak te repareren. De rentepercentages van dergelijke leningen zijn erg hoog. Opgeteld bij uw reguliere uitgaven, drukken de extra kosten flink op uw maandelijkse lasten.

Lagere lasten

Kunt u de vraag of u een lening of krediet heeft met ‘ja’ beantwoorden, dan betaalt u waarschijnlijk té hoge rentepercentages. Door uw huidige lening over te sluiten kunt u besparen op de maandlasten of het krediet sneller aflossen.

Totaal kwijt

Het begint vaak met één lening, daarna is de drempel lager en volgt er al snel een tweede of derde lening. Deze, doorgaans langlopende, leningen drukken zwaar op uw maandlasten. In de praktijk worden de leningen ook nog eens bij verschillende verstrekkers en tegen verschillende rentetarieven afgesloten. Onze ervaring is dat mensen het overzicht over hun leningen dan ook totaal zijn kwijtgeraakt.

Bespaar

U kunt echter besparen op uw maandlasten! Bijvoorbeeld door al uw leningen onder te brengen bij één kredietverstrekker. Voor kleine leningen betaalt u vaak meer rente, dan voor één grotere lening. U profiteert dan van een lagere rente en dat geeft u meteen wat meer financiële armslag. Bovendien is de rente voor kredieten in de afgelopen periode ook nog eens gedaald. Een niet onbelangrijk voordeel: u heeft weer overzicht over uw maandelijkse uitgaven.

Wilt u een persoonlijk advies of heeft u financiële wensen voor de toekomst? Neem dan contact met ons op.