De smartphone is voor veel mensen van ‘levensbelang’. Even snel iets opzoeken, een afspraak in de agenda zetten of een rekening betalen. Met een paar swipebewegingen is het zo gepiept. Maar wat als de telefoon uit uw handen valt? Dekt uw verzekering deze schade?

Een smartphone is immens populair en wordt intensief gebruikt. Kijk maar eens om u heen. Elk loos moment wordt gebruikt om even de telefoon te checken. Een vraag van een familielid, vriend of kennis wordt per ommegaande beantwoord. Ook bij elk pushbericht wordt het apparaat even uit de broekzak of tas getoverd.

Kapot scherm

Door het intensieve gebruik van de smartphone neemt de kans op een ongelukje of schade fors toe. Een kapot scherm is een van de meest geclaimde schades bij een verzekeraar. In principe valt schade aan uw smartphone of tablet onder uw inboedelverzekering.

Door de vele geclaimde schades hebben verzekeraars de afgelopen periode hun voorwaarden aangepast. Onder meer door de vele fraudegevallen. Wanneer wordt schade aan uw smartphone wel of niet door uw verzekeraar vergoed?

Uitgebreide dekking

Heeft u een inboedelverzekering met uitgebreide dekking? Dan wordt bij brand of diefstal in uw huis de beschadigde of verdwenen smartphone wel vergoed. Niet alle schades vallen onder deze uitgebreide dekking. Zo zijn schades als het gevolg van vallen, stoten of water niet gedekt.

Dit zijn echter wel de meest voorkomende oorzaken voor schades aan een smartphone. Bij een allriskverzekering zijn deze schadegevallen in uw woning vaak wel gedekt. Vermissing of verlies valt in veel gevallen niet onder deze verzekering. Daarvoor kunt u – in sommige gevallen – nog een aanvullende module afsluiten.

Hoogte vergoeding

Verzekeraars hebben inmiddels ook de hoogte van de schadevergoeding aangepast. Steeds vaker is er sprake van een eigen risico en is de hoogte van de vergoeding onder meer afhankelijk van de leeftijd van de smartphone. De markt van smartphones is bovendien flink in beweging. De toestellen dalen daardoor sneller in waarde.

Meer informatie

Welke voorwaarden zijn op uw verzekering van toepassing? Heeft u bijvoorbeeld een eigen risico? Neem bij vragen contact met ons op.