Voor een beetje wintersportvakantie moet u aardig wat geld neertellen, zeker als u met uw gezin gaat. Maar wat als u op de zwarte piste uw been breekt en uw vakantie eindigt met een gipsvlucht naar huis? Dekt uw verzekering wel alle kosten?

Accommodatie, huur van ski’s, skilessen, winterkleding en een skipas. Nog voor uw wintersportvakantie begint is uw portemonnee ‘al aardig leeg getrokken’. En daar komen de reiskosten nog eens bij. Veel vakantiegangers staan er niet bij stil dat als ze bij een afgebroken vakantie ook de kosten voor de reis kwijt kunnen zijn.

Deel kosten gedekt

Vaak gaan wintersporters ervan uit dat de zorgverzekering alle medische kosten dekt. In veel gevallen is dat ook zo, maar wel volgens de Nederlandse voorwaarden en tarieven. De medische kosten in een wintersportgebied liggen vaak veel hoger. Uw zorgverzekering dekt misschien maar een deel van deze kosten en dan heeft u dubbele pech.

Wintersportdekking

Het is raadzaam om de extra kosten bij te verzekeren. Kies bij het afsluiten van uw reisverzekering dan ook voor de optie medische kosten of wintersportdekking. In het laatste geval zijn bij een ongeval of ziekte ook de kosten voor uw gehuurde skiuitrusting, skipassen of niet gevolgde skilessen gedekt.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan is bijverzekeren niet altijd nodig. U doet er goed aan om vooraf te informeren wat uw reis- en/of ziektekostenverzekering vergoedt. Vraag ook naar de maximale vergoedingen. Met die kennis begint u toch een stuk relaxter aan uw wintersportvakantie.

Eigen risico

Het eigen risico van uw reguliere zorgverzekering geldt ook voor medische kosten die u op reis maakt. Veel wintersporters sluiten al een reisverzekering af mét medische kosten. In dat geval kunt u de kosten die vallen onder het eigen risico, claimen bij uw reisverzekering.

Heeft u een doorlopende reisverzekering? Dan bent u doorgaans ook verzekerd tegen diefstal op wintersport. Voor een kortlopende en doorlopende reisverzekering moet u wel een aparte wintersportdekking afsluiten. Doe bij diefstal in het buitenland altijd aangifte bij het plaatselijke politiebureau en vraag om een kopie van de aangifte.

Wilt u weten welke verzekering het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie? Wij adviseren u graag.