Het kan binnen één seconde gebeurd zijn. Een steentje vliegt tegen uw voorruit aan en veroorzaakt een sterretje. Daar kunt u vaak niks aan doen. Het is belangrijk om de ruit snel te laten repareren. Een sterretje kan namelijk verder barsten. Dan moet vaak de hele ruit vervangen worden. Bovendien komt een auto met een beschadigde ruit niet door de periodieke keuring (apk).

Snel, makkelijk én duur

U ziet vaak reclames voorbijkomen van partijen die aanbieden sterretjes snel en makkelijk te repareren. Dat is natuurlijk ontzettend handig, maar niet altijd de goedkoopste optie. Dergelijke reparaties worden namelijk niet altijd vergoed door de verzekering.

Veel autoverzekeraars hebben vaste afspraken met herstelbedrijven. Reparaties worden alleen vergoed als deze specifieke bedrijven de werkzaamheden uitvoeren. Laat u de ruit bij een ander bedrijf maken, dan keert de verzekering niet uit of is er een eigen risico van toepassing.

Is mijn ruitschade verzekerd?

De dekking bij ruitschade verschilt per type verzekering. Hebt u een WA-verzekering, dan is de ruitschade voor eigen rekening. Deze verzekering betaalt namelijk alleen de schade die u bij andere weggebruikers veroorzaakt.

Hebt u een WA-verzekering met beperkt of volledig casco, dan is de ruitschade meestal gedekt. De reparatie heeft geen gevolgen voor uw schadevrije jaren, dus uw premie blijft gelijk.

Eigen risico

De reparatie van uw autoruit valt dus bij veel verzekeringen binnen de dekking. Is het niet meer mogelijk om de ruit te maken en moet deze vervangen worden, dan kan er een eigen risico van toepassing zijn. Daarom is het extra belangrijk om er op tijd bij te zijn als u een sterretje ziet. Veel verzekeraars geven wel korting op het eigen risico als u kiest voor een aangesloten herstelbedrijf.

Geef schade door

Hebt u schade aan uw autoruit? Neem dan altijd even contact met ons op. Dan kijken we samen wat een passende manier is om de schade zo snel mogelijk te herstellen. Hebt u andere vragen over uw autoverzekering? Laat het gerust weten. We helpen u graag.