Het aflopen van de rentevast periode van de hypotheek is voor veel huizenbezitters een mooi moment om de balans op te maken. Maakt u gebruik van het aanbod van de huidige geldverstrekker? Of gaat u voor nieuwe interessante mogelijkheden. Welke?

Tegen het einde van de rentevast periode – veel huizenbezitters sluiten doorgaans voor 5, 10 of 20 jaar af – ontvangt u een nieuw voorstel van uw huidige geldverstrekker. Bij een goed voorstel kunt u akkoord gaan. Daarnaast kan het ook interessant zijn om het aanbod eens te vergelijken met andere hypotheekaanbieders.

Geeft de huidige geldvertrekker alleen een voorstel voor de huidige looptijd, vraag dan ook naar de andere looptijden. Het is belangrijk om op tijd te reageren, anders hanteert de geldverstrekker dezelfde looptijd als voorheen.

Vergelijken loont

Studerende kinderen? Of tijdelijk zonder werk? Het aflopen van de rentevast periode geeft ook mogelijkheden om uw maandlasten verder omlaag te brengen. Vergelijk het aanbod van uw geldvertrekker maar eens met andere geldverstrekkers. Mogelijk zit er een aantrekkelijk aanbod tussen dat beter past bij uw nieuwe situatie.

Boetevrij

Aan het einde van de huidige rentevast periode kunt u in de meeste situaties boetevrij overstappen naar een andere geldvertrekker. Bovendien is de hypotheekvorm boetevrij aan te passen. Dat kan interessant zijn bij het omlaag brengen van de maandlasten, bijvoorbeeld als uw persoonlijke situatie is gewijzigd. Daarnaast mag u een financiële meevaller of spaargeld gebruiken om boetevrij extra af te lossen.

Wilt u buiten de rentevast periode om uw hypotheek oversluiten of een andere hypotheekvorm, dan zijn daar wel kosten aan verbonden. Uw lagere maandlasten moeten in dat geval wel opwegen tegen de hoogte van deze kosten.

Advies op maat

Is uw persoonlijke situatie veranderd? Of wilt u een advies op maat? Neem dan contact met ons op.