Gaat u uw huis verbouwen en daarmee verbeteren? Dat is een mooie stap. Het vereist een goede voorbereiding en een periode van hard werken. Daarna kan het genieten beginnen! Toch is er nog één belangrijke stap die veel mensen vergeten; veranderingen en verbeteringen aan uw huis doorgeven aan ons.

De verzekeringsmaatschappij moet namelijk op de hoogte zijn van veranderingen aan uw huis. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor uw opstalverzekering. De opstalverzekering vergoedt samen met de inboedelverzekering schade bij brand, storm en inbraak.

Veranderingen doorgeven

Sommige verzekeraars nemen de aanpassingen automatisch mee, bij anderen moet u het handmatig doorgeven. Het is daarom belangrijk om wijzigingen aan ons door te geven. Dan zorgen wij dat alles goed geregeld is met uw verzekeraar. Zo komt u niet voor verrassingen te staan op het moment dat u dekking nodig hebt.

Hebt u de wijzigingen aan ons doorgegeven, dan kunnen wij ook meteen kijken of de dekking nog toereikend is. Bij sommige aanpassingen aan uw huis kan een aanpassing in de verzekering gewenst zijn. Ook kiezen sommige mensen voor een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor zonnepanelen.

Premie

Door verbeteringen of veranderingen aan uw huis, kan de premie van de verzekering veranderen. Iedere situatie is anders, daarom is het belangrijk om hier persoonlijk advies over in te winnen.

Een opstalverzekering verzekert alles wat vastzit in en aan het huis. Het is belangrijk om af en toe te kijken of de verzekering die u hebt afgesloten nog past bij uw huidige situatie. Het verzekerde bedrag in de opstalverzekering moet hetzelfde zijn als de waarde van uw huis bij herbouw.

De mate van dekking bepaalt uw premie. U hebt keuze uit een brand-storm dekking, een uitgebreide dekking of allriskdekking. Schade bij of door brand, bliksem, water uit leidingen, storm en inbraak zijn veelal gedekt. Soms kan bijvoorbeeld ook schade door uzelf veroorzaakt gedekt zijn. Schade door achterstallig onderhoud en opzet wordt nooit vergoed.

Meer weten?

Wilt u weten of uw opstalverzekering nog past bij uw huidige situatie? Of hebt u een andere vraag over uw opstal- of inboedelverzekering? Neem gerust contact met ons op.
We helpen u graag.