De huidige hypotheekrente is historisch laag. Staat uw hypotheekrente nog een paar jaar vast, maar wilt u toch profiteren van de lage rentestand? Met rentemiddeling stapt u zonder hoge kosten tussentijds over op een lagere hypotheekrente. Meer weten over rentemiddeling?

Veel huizenbezitters maakten al gebruik van de ongekend lage hypotheekrente en sloten hun hypotheek over. Een lager rentepercentage betekent ook lagere maandlasten. Wilt u oversluiten maar duurt het nog enige jaren voordat uw huidige rentevastperiode afloopt? Dat kan altijd, maar dan betaalt u wel een boeterente. En staan die extra kosten in verhouding tot uw lagere maandlasten?

Overstappen

Toch is er een manier om eerder over te stappen naar een lagere hypotheekrente. Veel geldverstrekkers bieden namelijk rentemiddeling aan. Zonder hoge kosten stapt u op elk moment over naar een hypotheek met een lagere hypotheekrente. Dat kan met rentemiddeling, ook als uw huidige rentevastperiode nog enkele jaren doorloopt.

Hoe werkt rentemiddeling?

Het principe van rentemiddeling is heel eenvoudig. Uw rentestand wordt gemiddeld met de huidige hypotheekrente. Hiervoor betaalt u ook een boeterente, maar die wordt uitgesmeerd over uw nieuwe rentevastperiode. Dat geldt ook voor nog eventuele extra kosten die de geldverstrekker maakt.

Interessant

Direct profiteren van de lage rentestand en het uitsmeren van de kosten over een nieuwe looptijd. Dat alles maakt rentemiddeling interessant voor mensen met een hypotheek met een hoge rente en lange rentevastperiode.

Meer weten

De voorwaarden voor rentemiddeling verschillen per bank. En niet iedere bank biedt rentemiddeling aan. Welke bank wel? Op de site van de Vereniging Eigen Huis vindt u een overzicht.  

Meer informatie of een passend advies over rentemiddeling? Neem dan contact met ons op.