U heeft onlangs een nieuw aanbod ontvangen voor uw zorgverzekering in 2018. Uw basispremie en premie voor uw aanvullende verzekeringen vormen uw nieuwe premie. Maar u kunt hier ook op besparen. Hoe?

U heeft één zekerheid: de inhoud van uw basisverzekering is overal hetzelfde. Welke verzekeraar u ook kiest. De premie voor uw basisverzekering varieert echter per aanbieder. Het kabinet kondigde eerder al een gemiddelde premieverhoging van 6 euro per maand aan.

Vergelijk en bespaar

Door de premie van uw basisverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders kunt u maandelijks veel geld besparen. Dat geldt ook voor de premies van uw aanvullende verzekeringen. Let op: de dekking en de voorwaarden voor uw aanvullende verzekering kunnen per verzekeraar verschillen.

Over de hoogte van het wettelijk eigen risico is in de afgelopen periode veel gediscussieerd. Met als uitkomst dat het wettelijke eigen risico gelijk blijft aan 2017: 385 euro.

Zorgtoeslag

Door de verhogingen van verschillende premies kunnen mensen met een laag inkomen in financiële problemen komen. Daarvoor is een zorgtoeslag, een tegemoetkoming, in het leven geroepen. De zorgtoeslag stijgt in 2018 met maximaal 131 euro. Bestaat een huishouden uit meerdere personen dan stijgt de maximale zorgtoeslag met 194 euro.

Wijzigingen basisverzekering 2018

Ook dit jaar is een aantal wijzigingen in de basisverzekering doorgevoerd. We zetten de veranderingen voor u op een rij:

Patiënten met artrose aan heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari de eerste twaalf behandelingen met oefentherapie vergoed.

Oncologiepatiënten krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend vervoer van en naar het ziekenhuis voor een immuuntherapie.

Zorg voor kinderen tot 18 jaar als gevolg van geneeskundige zorg valt onder de basisverzekering. Dit was een onderdeel van de Jeugdwet.

Overstappen?

Kiest u voor een nieuwe zorgverzekeraar, vergeet dan niet vóór 1 januari uw huidige verzekering op te zeggen. Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar of een advies? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee.