Hoeveel mensen kent u met een smartphone waarvan bijvoorbeeld het scherm kapot is? Door het intensieve gebruik neemt de kans op een ongelukje of beschadiging flink toe. Welke schade aan uw smartphone wordt door uw verzekeraar vergoed?

Het is een optelsom. Door de populariteit en onmisbaarheid van de smartphone heeft bijna iedereen een dergelijke apparaat op zak. Handig en snel communiceren is de trend, maar daardoor neemt ook de kans op een ongelukje of beschadiging flink toe.
 
Schade aan uw smartphone of tablet kan onder de inboedelverzekering vallen. Door de vele geclaimde schades hebben verzekeraars de afgelopen tijd hun voorwaarden aangepast aan de nieuwe situatie, onder meer door de vele fraudegevallen.

Allriskverzekering

Veel mensen hebben een inboedelverzekering met uitgebreide dekking. In dat geval wordt bijvoorbeeld bij brand of diefstal in uw huis waarbij de beschadigde of verdwenen smartphone aanwezig is wel vergoed. Bij deze verzekeringsvorm zijn schades als gevolg van vallen, stoten en water echter niet gedekt, terwijl dat de meest voorkomende oorzaken zijn.

Door een allriskverzekering af te sluiten, zijn deze schadegevallen in uw woning wel gedekt. Let op: vermissing of verlies valt meestal niet onder deze verzekering. Daarvoor kunt u soms een aanvullende module afsluiten.

Eigen risico en leeftijd

De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van bepaalde factoren. Zo hanteren veel verzekeraars eigen risico’s en is de vergoeding onder meer afhankelijk van de leeftijd van de smartphone. Door de snelle ontwikkelingen van de smartphones zijn de toestellen eerder ‘verouderd’ en dalen daardoor snel in waarde.

Meer weten

Wilt u weten welke voorwaarden uw verzekering hanteert? Neem dan contact met ons op.