In veel verzekeringsmappen is plek ingeruimd voor een overlijdensrisicoverzekering. Veel mensen hebben er een, soms in combinatie met hun hypotheek. Doorlopend en vaak met een hoge premie. Maar de premies dalen tegenwoordig flink. Dat geeft mogelijkheden. Welke?

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de financiële gevolgen van een overlijden op te vangen. Doorgaans sluit u een dergelijke verzekering af voor een langere periode. Bovendien worden de premies automatisch afgeschreven.

Veel mensen verliezen een overlijdensrisicoverzekering dan ook uit het oog. Terwijl verzekeraars de afgelopen jaren verzekeringen tegen veel lagere premies aanbieden. Overstappen naar een goedkopere verzekering is dan ook een interessante mogelijkheid.

Voorwaarden en kosten

Wilt u overstappen, laat u dan goed informeren. Aan het oversluiten naar een andere verzekeraar zijn namelijk vaak kosten verbonden. Bovendien verschillen de voorwaarden en acceptatiecriteria per verzekeraar. In het slechtste geval moet u opnieuw door de medische molen of een medische checklist invullen.

Overstappen? Vraag advies!

Overstappen lijkt een fluitje van een cent. Toch is het raadzaam om eerst ons om advies te vragen. Is uw overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan uw hypotheek, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat ook uw nieuwe verzekering aanhaakt bij uw lopende hypotheek. Dat gebeurt niet vanzelf. Vraag ons daarom altijd om advies.

Geen verplichting

Vanaf dit jaar is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor bestaande hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Sinds 2018 geldt voor een nieuwe hypotheek deze verplichting al niet meer.

Deze verzekering opzeggen of loskoppelen van uw lopende NHG-hypotheek? Het is een keuze, maar laat u goed adviseren. U wilt uw nabestaanden toch niet confronteren met onverwachte financiële verrassingen?

Persoonlijk en passend

Uw toekomstwensen en persoonlijke situatie zijn het uitgangspunt van ons advies. Het draait immers om de menselijke maat. Dat vraagt om een passende overlijdensrisicoverzekering. Goede voorwaarden en mogelijk een lagere premie. Interesse? Neem dan contact met ons op.