Koning Winter heeft eindelijk ons land verlaten. Niets staat een heerlijk voorjaar nog in de weg, tenzij uw huis nog niet klaar is voor de lente. Bent u nog niet zover? We helpen u graag een handje. Lees onze tips!

Voor onze opa’s en oma’s was het de gewoonste zaak van de wereld: de jaarlijkse grote schoonmaak. Het huis werd van boven tot onder grondig onder handen genomen. De geur van schoonmaakmiddelen kwam u al van verre tegemoet. Dat waren nog eens tijden.

Winterslaap

Het is belangrijk om uw huis uit een winterslaap te halen. Weet u niet waar te beginnen, kijk dan op een zonnige lentedag vanuit uw zitbank maar eens naar buiten … zeker weten dat u snel een sopje maakt om uw ramen schoon te maken. Maak daarna meteen een doorstart en begin met het afstoffen van uw meubels. Ook op de plekken waar u zelden of nooit stof afneemt.

Sopje verversen

Ook uw gordijnen kunnen na de grijze winterdagen wel een opfrisbeurt gebruiken. Gooi ze in de was of breng ze naar de stomerij. Heeft u nog een mattenklopper in uw gangkast staan? Klop daarmee het stof uit uw matrassen en hang uw dekbedden nog een keer extra te luchten. Ondertussen kunt u met een sopje langs de kozijnen en vensterbanken. En vergeet uw keukenkastjes niet. Tip: ververs op de eerste verdieping in uw badkamer het sopje.

Metamorfose

Zinspeelt u al een tijdje op een nieuwe kamerindeling, dan is dit de uitgelezen mogelijkheid. Schuif eens met stoelen, tafel, schilderijen, boekenkast, dressoir en staande lampen. Of experimenteer met een nieuw plek voor uw bank. Voordat u het weet ondergaat uw woonkamer een complete metamorfose. Dat is nog eens opnieuw thuiskomen.

Als kers op de taart neemt u uw tuin of balkon onderhanden. Snoei uw bomen of struiken en schoffel het onkruid uit de borders. Let op dat u in uw ijver niet de opkomende planten meeneemt. Vul uw bloembakken of – potten met vrolijke en kleurrijke lentebloemen.

Tot slot maakt u uw tuinmeubilair schoon, zet uw luie tuinstoel in het zonnetje en geniet met volle teugen van de lente!