Waar is de tijd gebleven dat spaargeld nog rendement opleverde? En dat er maandelijks een bedrag automatisch richting spaarrekening ging? Veel mensen kiezen eieren voor hun geld en zoeken interessante alternatieven mét rendement. We zetten een aantal alternatieven op een rij.

De zoektocht naar meer rendement op uw spaargeld begint bij een stabiele basis. Bijvoorbeeld door geld opzij te zetten voor een nieuwe auto of om het collegegeld voor uw studerende kinderen te betalen. Het is uw reddingsboei in financiële noodgevallen. Ook al geeft de bank weinig rente, het spaarbedrag is een zekerheid waar u snel bij kunt.

Zoektocht naar rendement

Als het fundament is gelegd dan kunt u op zoek naar meer rendement voor uw spaargeld. Op wat voor manier is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het risico wat u wilt nemen. We zetten enkele mogelijkheden op een rij.

Spaargeld langer vastzetten

Gaat u voor zekerheid dan is het langer vastzetten van uw spaargeld een optie. Doet u dat voor een langere termijn, bijvoorbeeld tien of vijftien jaar, dan krijgt u meer rendement. Bij deze vorm van sparen kunt u echter niet à la minute over uw spaargeld beschikken.

Investeer in de stenen

Heeft u een eigen huis dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  • extra aflossen op uw hypotheek;
  • uw huis opknappen;
  • Het verduurzamen van uw huis;
  • Extra storting (alleen bij spaar- of bankspaarhypotheek).

Met uw spaargeld kunt u extra aflossen op uw hypotheek. Hierdoor wordt uw schuld lager en heeft u dus ook lagere maandlasten. Bij verkoop van uw huis levert dat bovendien nog een mooi extraatje op. Heeft u een doorlopend krediet dan kunt u daar ook extra op aflossen.

U kunt het spaargeld ook investeren in uw huis, bijvoorbeeld door een nieuwe keuken te plaatsen, uit te bouwen of uw badkamer te moderniseren.

Het verduurzamen van uw huis is momenteel erg populair. Bijvoorbeeld door uw huis beter te isoleren, denk dan aan het dak, de vloer of de spouwmuur. Het levert u ook nog een hoger energielabel op en dat betaalt zich bij de verkoop van uw huis terug. U kunt uw spaargeld ook benutten om zonnepanelen te kopen en op uw dak te laten plaatsen.

Bij een spaar- of bankhypotheek is het interessant om uw extra geld op uw rekening te storten. Dit is een specifiek geval, wat we graag aan u willen uitleggen.

Dividend

Gaat u hart sneller kloppen als u de termen aandelen, obligaties, rente en dividend hoort, dan is het beleggen van uw spaargeld misschien een goede optie. U kunt bijvoorbeeld proberen om uw aandelen met winst te verkopen. Uw spaargeld kan daardoor veel meer waard worden, maar ook minder als het tegenzit. Iets met resultaten uit het verleden …

Benut jaarruimte

Misschien ligt uw pensioendatum nog ver in de toekomst of heeft u door allerlei wisselingen van werkgevers minder pensioen opgebouwd. De meeste mensen ontvangen naast hun AOW ook nog een aanvullend pensioen. Die aanvulling kan nog aantrekkelijker worden als u uw fiscale jaarruimte (deels) benut. Dat kan door uw spaargeld hiervoor te gebruiken en op een bankspaarrekening te storten. Het rendement ontvangt u na uw pensioen.

Meer weten

We zetten de mogelijkheden voor meer rendement op u spaargeld graag voor u op een rij. Uw keuze hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen voor de toekomst. Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag!