De gedachte dat ‘het wel goed zit’ met uw overlijdensrisicoverzekering klopt niet altijd. Is de verzekering gekoppeld aan een hypotheek of om inkomensverlies bij overlijden op te vangen, neem dan uw verzekering onder de loep. Past de verzekering nog of kan het goedkoper?

Door de lage spaarrente lossen veel huizenbezitters extra af op hun hypotheek. Andere huizenbezitters financieren een verbouwing via de hypotheek. Dit alles heeft gevolgen voor uw overlijdensrisicoverzekering. Welke?

Extra aflossen

Door de extra aflossingen op de hypotheek is uw totale schuld gedaald. In dat geval is het verstandig om ook naar de hoogte van de gekoppelde overlijdensriscoverzekering te kijken. Door de extra aflossingen kan de maandelijkse premie mogelijk omlaag.

Wilt u een nieuwe keuken plaatsen of krijgt de badkamer een nieuwe look? Of pakt u het met een uitbouw rigoureus aan en stijgt uw hypotheekschuld hierdoor? Dan is het raadzaam de overlijdensrisicoverzekering naar boven aan te passen.

Dergelijke aanpassingen gaan niet vanzelf. Wilt u aanpassen of overstappen? Vraag ons om advies, want de voorwaarden verschillen per verzekeraar.

Goedkoper

Overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren fors goedkoper geworden. Veel mensen willen om die reden overstappen naar een andere verzekeraar. Wilt u weten of uw overlijdensrisicoverzekering ook goedkoper kan, neem dan contact met ons op.

De voorwaarden en acceptatiecriteria verschillen echter per verzekeraar. Wellicht moet u opnieuw medische vragen beantwoorden of een medische keuring ondergaan. Bovendien is het belangrijk dat uw geldverstrekker een nieuwe verzekering koppelt aan uw hypotheek. Let op: daar zijn mogelijk kosten aan verbonden.

Maatwerk

Een overlijdensrisicoverzekering is maatwerk. Zeg daarom niet te snel uw huidige verzekering op. We brengen graag voor u de mogelijkheden in kaart, zodat u niet te veel premie betaalt.