Verbouwen en/of verhuizen is voor veel mensen een leuke, maar ook een stressvolle gebeurtenis. U krijgt waarschijnlijk te maken met een (nieuwe) hypotheek, een aannemer, de gemeente en nog veel meer bedrijven en organisaties. Vergeet uw verzekeringen niet toe te voegen aan de to-dolijst. Verzekeringen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van uw verbouwing of verhuizing.

Verhuizing doorgeven

Het is belangrijk om uw verhuizing op tijd aan ons door te geven. Niet alleen vanwege de adreswijziging, maar ook vanwege de dekking van uw verzekeringen. In de periode rondom uw verhuizing hebt u waarschijnlijk tijdelijk twee adressen. Wij zorgen ervoor dat u tijdelijk op beide adressen verzekerd bent. Dat geldt zowel voor de inboedel- als voor de opstalverzekering.

Beide adressen zijn dan verzekerd voor bijvoorbeeld brand en inbraak. Dat kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld al gereedschap in uw nieuwe huis hebt liggen, terwijl u nog op uw oude adres woont. Ook tijdens de verhuizing zijn de meeste spullen verzekerd via de inboedelverzekering.

Verschil in premie

Daarnaast kan het zijn dat de premie van uw verzekeringen gaat veranderen door uw verhuizing. De hoogte van de premie van bijvoorbeeld de inboedelverzekering kan namelijk per regio verschillen. Dat geldt ook voor de autoverzekering. Het is goed om hier van tevoren naar te kijken.

Verbouwen

Hebt u plannen om te gaan verbouwen? Dan is het ook belangrijk om even stil te staan bij uw verzekeringen, met name de opstalverzekering is van belang. Deze verzekering vergoedt schade aan uw huis, bijvoorbeeld door brand. Vaak moet u aanpassingen of verbeteringen aan uw huis, zoals een aanbouw of zonnepanelen, doorgeven aan de verzekeraar om ervoor te zorgen dat dit onder de dekking valt.

Het is in elk geval belangrijk om veranderingen aan uw huis door te geven aan ons. Dan kunnen we samen kijken of uw verzekeringspakket nog up-to-date is.

Extra aandacht voor opstal

Gaat u voor het eerst een huis kopen? Of gaat u verhuizen van een appartement naar een woonhuis? Ook dan vraagt de opstalverzekering extra aandacht. Als huurder hebt u namelijk vaak geen opstalverzekering nodig, dergelijke zaken worden geregeld door de verhuurder. Uw eigen inboedel verzekeren volstaat in dat geval. Bij een appartementencomplex wordt de opstalverzekering vaak door de Vereniging van Eigenaren (VvE) geregeld. Als woningeigenaar hebt u in de meeste gevallen wel een eigen opstalverzekering nodig.

Wijzigingen (gezins)situatie doorgeven

Tot slot nog een belangrijke tip: geef veranderingen in de samenstelling van uw huishouden aan ons door. Gaat u samenwonen? Bent u bezig met een scheiding? Hebt u een kind gekregen? Of hebt u een nieuwe partner met kinderen? Dergelijke veranderingen kunnen invloed hebben op uw verzekeringen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw verzekeringen perfect passen bij uw persoonlijke situatie.

Vragen?

Hebt u vragen of wilt u eens kijken of uw verzekeringen nog passen bij uw huidige situatie? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.