Op de eerste plaats zijn er de gegevens die u zelf heeft achtergelaten op uw profielpagina. Zoals uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en opleiding. Deze informatie is eenvoudig te checken op uw eigen facebookpagina. 

U wist het nog niet of bent het misschien al vergeten: door uw aan te melden bij Facebook ligt een deel van uw privacy op straat. U heeft namelijk Facebook automatisch toestemming gegeven om bijvoorbeeld uw locatie, vrienden, betalingen, interesses en gegevens van uw smartphone te registreren en te bewaren. 

Op basis van de likes die u geeft aan artikelen, winkels, bedrijven, restaurants, vrienden of posts bent u zelfs in een advertentiecategorie ingedeeld. Facebook selecteert zelfs welke post uw vrienden wel of niet te zien krijgen? Zo doet Facebook dat.

Welke gegevens bewaart Facebook van u? Met slechts zes kliks bent u op de hoogte!
Klik 1:

Ga op de timeline van uw Facebook-pagina rechtsboven naar het driehoekje en kies voor ‘Instellingen en Privacy’.

Klik 2:

U komt terecht in een vervolgscherm. Klik op ‘Instellingen’. 

Klik 3:

Er verschijnt een nieuw menu aan de linkerkant, klik hier op Privacy en vervolgens daaronder op ‘Je Facebook gegevens’.

Klik 4:

Klik vervolgens bij ‘Profielgegevens downloaden’ op ‘Bekijken’. 

Klik 5:

Vul vervolgens het datumbereik in bij ‘Datumbereik’ en selecteer welke gegevens u wilt downloaden. Helemaal onderin kies je voor ‘Je download starten’

Klik 6:

U ontvangt twee mails van Facebook. De eerste mail is een bevestiging dat u een download hebt aangevraagd, in de tweede mail klikt u op de link ‘Je gegevens downloaden’ en u kunt na het invullen van uw wachtwoord alles wat Facebook over u weet downloaden via een zip-file, die u nog wel even moet uitpakken.

Wilt u een totaaloverzicht van de gegevens die Facebook opslaat? Klik dan hier.